Fältträning Dylta Bruk 051112

En gråmulen dag i november så var vi på premiär (för de flesta i alla fall) med fältträning i Dylta Bruk utanför Örebro. Det var nästan hela "familjen", pappa Alex, mamma Flisan och sju av nio syskon samt kusin Roysan. De som var där av syskonen var Oobidoo/Max, Ooda, Ooza, Ooysan/Ezter, Ooja/Gördiz, Oona/Hilma och jag själv..

Hela gänget samlat för en bild. Ooda, Ooysan, Ooja, Flisan, Ooza, Roysan, Ooydoo, Oona, Oobidoo och Alex.

Vi började dagen kl. 09.00 med lite teori där vi blev informerade om hur en fågelhund ska vara och hur den ska uppträda på fältet. Detta var nyttigt eftersom de flesta av oss inte har någon större erfarenhet av fältarbete och jakt.

Efter detta så gick vi ut och körde lite dressyr med instruktören (till vänster nedan).

 

Här är lite bilder på gänget "in action".

 

Bilder på några av syskonen samt pappa Alex och mamma Flisan.

Fr. vänster Gördiz, Ezter och Hilma

        

Ooda från Norge                                               Alex och Flisan

 

 

Det blev även tid för lite bus. Det är Ezter och jag som går en brottningsmatch.

 

Vi fick även gå förbi voljären och titta på alla fåglar de hade där. Här står jag och kollar in fasanerna.

 

Efter detta så var det faktiskt redan dags för lunch. De flesta av oss åkte in till Örebro och valde att intaga en kulinarisk 3-rätters lunch på McDonald's. När vi kom tillbaka så var det dags att stifta bekantskap med rapphönorna för första gången. Vi gick allihop ut på fältet där vår instruktör började med att släppa några rapphöns medans vi samtidigt skulle sitta, ligga eller stanna på husses/mattes kommando. Det ska väl villigt erkännas att det var inte det lättaste. De flesta av oss var mest sugna på att ta upp jakten på de flaxande små. Sedan var det dags för oss att söka av fältet i jakt på rapphönsen. Det var lite si och så med det också, det var flera av oss som inte riktigt förstod vad vi letade efter. Men efter ett tag så blev det bättre i takt med att rapphönsen hittades.

 

                   Här har husse och jag fått vittring på en av hönorna.                                                              En liten vätskepaus är inte helt fel.

Tyvärr så började mörkret att lägga sig men jag tror att alla vi som var med var mycket nöjda med dagen och jag tror att de flesta av oss har fått "blodad tand" vad det gäller det här med fältträning. Detta är något som åtminstone jag kommer att prova på igen.

 

Slutligen..........

Eftersom matte tyckte att det var för lite bilder på henne så tog hon en själv så får ju hon också vara med:-)).

Hälsningar Leo